Marha Rostélyos, Lyoni hagymával, mustármártással és pirított burgonyával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 972 kalória
Megosztás

A burgonyákat alaposan megmossuk és vékony cikkekre vágjuk, azután egy kevés olajon pici lángon elkezdjük pirítani. Sózzuk meg és dobjunk mellé egy fokhagymát.
A mustárokat egy pici forralóban összekeverjük és hozzáöntjük a tejszínt. Próbáljuk meg úgy megtalálni az arányokat, hogy intenzív legyen, de ne marjon a mustár.
A vöröshagymákat vágjuk nagyon vékony szeletekre és lisztezzük be őket. Semmiképp se sózzuk, mert azt szeretnénk, hogy finom ropogós legyen a sült hagyma, a sótol pedig levet engedne.
Alacsony hőmérsékletű olajban, süssük meg szép aranybarnára.
A rostélyost szeleteljük fel, sózzuk meg és forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Ha nagyon vastag, akkor tegyük be még egy picit a sütőbe, és hagyjuk pihenni.
Tálalásnál a lyoni hagymát tegyük a legtetejére.


Hozzávalók
  • 500 g marha rostélyos
  • fej vöröshagyma  
  • 500 g újburgonya
  • 50 g dijoni mustár
  • 50 g Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 500 ml tejszín
  • fej fokhagyma
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 100 g vaj  
  • 500 g liszt
  • l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat