Marha lábszár leves, cérnametélttel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 746 kalória
Megosztás

A marhahúst hideg vízben kezdjük el főzni. Amikor elkezd forrni a víz, habozzuk le a tetejét. Ezt addig csináljuk, amíg nem habzik tovább. Ezután tegyük bele az egészben hagyott, pucolt zöldségeket. Mielőtt belerakom a hagymát én félbe szoktam vágni és feketére pirítom a vágási felületét. Nagyon karakteres íze lesz és szép sötétbarna színe. Mehetnek bele a fűszerek!
A jó leves titka, hogy nagyon sokáig főzzük!
Vegyük annyira alacsonyra a lángot, hogy gyöngyözzön a leves. Ne keverjünk bele, mert zavaros lesz tőle! Nagyjából 5-6 óra után le is vehetjük a lángról. Főzzük ki hozzá a cérnametéltet és tűzforrón fogyasszuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat