Marha lábszár leves, cérnametélttel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 740 kalória
Megosztás

A marhahúst hideg vízben kezdjük el főzni. Amikor elkezd forrni a víz, habozzuk le a tetejét. Ezt addig csináljuk, amíg nem habzik tovább. Ezután tegyük bele az egészben hagyott, pucolt zöldségeket. Mielőtt belerakom a hagymát én félbe szoktam vágni és feketére pirítom a vágási felületét. Nagyon karakteres íze lesz és szép sötétbarna színe. Mehetnek bele a fűszerek!
A jó leves titka, hogy nagyon sokáig főzzük!
Vegyük annyira alacsonyra a lángot, hogy gyöngyözzön a leves. Ne keverjünk bele, mert zavaros lesz tőle! Nagyjából 5-6 óra után le is vehetjük a lángról. Főzzük ki hozzá a cérnametéltet és tűzforrón fogyasszuk.


Hozzávalók
  • 500 g marhalábszár
  • fej vöröshagyma
  • fej fokhagyma  
  • db sárgarépa
  • db fehérrépa
  • db zeller
  • db friss tv paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db babérlevél
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk borókabogyó
  • 200 g cérnametélt
  • szál kakukkfű
  • köteg petrezselyem
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat