Margarita pizza kemencében

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 411 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet, hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk. cukorral, 1 mk. ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal, majd ráhalmozom a felszeletelt mozzarella- és paradicsom szeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt, készre sütöm. A sütési hőfok és idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni. Ha megsült, friss bazsalikommal megszórom a tetejét.
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat