Mandulás halfilé snidlinges burgonyapürével

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1413 kalória
Megosztás

A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük puhára.
A mandulát daráljuk finomra egy daráló segítségével.
A halszeleteket vágjuk egyenlő darabokra és sóval,citromlével ízesítsük.
A vajat melegítsük fel az étolajjal együtt közepes lángon.
A halszeleteket mártsuk lisztbe,felvert tojásba és szeletelt mandulába.
A bundázott halszeleteket rakjuk bele a forró serpenyőbe és egyenletes,közepes hő alatt süssük meg mindkét felüket 4-5 perc alatt.
A meddig sül a hal addig egy fél citrom levét keverjük el olívaolajjal és rakjuk bele az összetépkedett salátaleveleket.Keverjük át alaposan.
A főtt burgonyát törjük össze a vajjal és habosítsuk ki és forró tejjel lazítsuk.Frissen aprított snidlinggel keverjük át.
Tálaláskor a burgonyapüré mellé rakjunk a salátából és a pürére helyezzük a mandulában sült halszeleteket.


Hozzávalók
  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 15 dkg liszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg mandula
  • 10 dkg vaj
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kg burgonya  
  • marék snidling
  • 10 dkg vaj
  • dl tej  
  • db citrom
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 0.5 tasak saláta apróra tépkedve
Vegye meg a hozzávalókat