Mandulák

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1250 kalória
Megosztás

1 margarint 35 dkg liszttel, 20 dkg porcukorral, a darált dióval a kakaóval és fél citrom levével kézzel összegyúrjuk, amíg össze nem áll egy gombóccá.

Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőle, ezeket a közepétől a széle felé haladva belenyomkodjuk hüvelykujjal a diósütőformába, középen egy pici mélyedést hagyunk a krémnek. A sütőformát nem kell kikenni, a tésztában levő vaj miatt nem fog beleragadni.

A megtöltött formákat elrendezzük a gáztepsiben, hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 190°C-on 15-17 percig sütjük.
Pár percet hűlni hagyjuk, majd amikor langyosak a formák, fejjel lefelé óvatosan megkocogtatjuk, és szépen kipottyannak belőle a "fél diók".

A 4 dl tejet 4 ek liszttel sűrűre főzzük.A margarint a 25 dkg porcukorral összekeverjük.Ha a tej kihűlt hozzákeverjük a margarint utána az aromát is.

Kiskanállal elkezdjük a krémet rákenni a felekre, majd összeragasztunk 2 darabot. Dobozba rakosgatjuk, legalább egy napot hagyjuk pihenni, akkor kezd megpuhulni a süti, és érnek össze az ízei.Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat