Mandula krémleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 581 kalória
  • Ianeska
Megosztás

2 deka mandulalapocskát egy lapos tányéron szétterítünk, és lefedés nélkül, 650 wattal, 3 perc alatt kissé megpirítjuk.
A vajat vagy a margarint egy mély tűzálló tálban, 2 perc alatt, 600 wattal megolvasztjuk.
A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a maradék mandulával együtt beleszórjuk.
Változatlan teljesítménnyel, 5 percig, lefedés nélkül sütjük.
Ezután 4 deci langyos vízzel felengedjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, a tejszínt beleöntjük, és 650 wattal, 5 percig főzzük.
Ezután merülőmixerrel sima pürévé dolgozzuk, vagy áttörjük.
Az egészen vékony, csíkokra vágott csirkehúst beledobjuk.
Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és 650 wattal, még 5 percig főzzük.
Tálaláskor a megpirított mandulával díszítjük.
Aki szereti, egészen apróra vágott, csípős paprikával is megszórhatja.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat