Maláj csirke

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 406 kalória
  • snepi76
Megosztás

A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk, miközben a kardamom magot is hozzáadjuk. Mikor már illatozik és megpirult, kivesszük és melegen tartjuk. Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval. Egyesével lepirítjuk őket és a húshoz öntjük, melegen tartjuk. Amikor minden hozzávalót lepirítottunk, az egészet visszaöntjük a wokba. Hozzákeverjük a fűszereket és a szójaszószt. Míg a hús teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc), fedő alatt készre pároljuk.
Köretnek vadrizzsel kevert rizst ajánlok, de köret nélkül is kitűnő.
Kínai fűszerkeverék helyett, jó a curry-gyömbér-bors keverék is.


Hozzávalók
  • db vöröshagyma
  • db sárgarépa
  • ek szójaszósz
  • 0.75 kg csirkemell  
  • 0.3 kg gomba
  • db póréhagyma
  • 20 dkg zöldbab (zöld hüvelyű egészben)
  • db kaliforniai paprika (bébi)
  • 20 dkg cukorborsó (a mirelit pont megfelel)
Vegye meg a hozzávalókat