Malacfejek

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 728 kalória
Megosztás

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
Felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük.
Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, majd margarinnal elkezdjük összemorzsolni.
Amikor már kezd morzsalékos lenni, a krumplinyomóval belenyomjuk a teljesen kihűlt krumplit.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
A nagy és a kicsi méretű szaggatóval, ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szaggatunk, majd éles késsel, 4 egyforma részre vágjuk. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb tesszük, majd felvert egész tojással lekenjük.
Ezután ráhelyezzük a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal 2 orrlyukat szúrunk rá.
Utoljára rátesszük a 2 fület, és ujjal rányomkodjuk.

Végül az egészet lekenjük a felvert egész tojással, majd mazsolából szemeket ragasztunk rá.

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon, 20-25 perc alatt, szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve, tálalás előtt, teljesen kihűtjük. Pár napig finom, puha marad a tésztája.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat