Mákos zserbó

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 2288 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját.
Az élesztőt 2 dl vízben megfuttatjuk, egy kanál cukor hozzáadásával.
A tetejét meghintjük egy kanál liszttel.
Ha az élesztő felfutott, a margarinos keverékhez adjuk a lisztet, végül az élesztőt.
Jól formálható, gyúrható tésztát kapunk, amit három részre osztunk.
Egy közepes tepsibe, kinyújtjuk az egyik tésztacipót.
A mákot a cukorral elkeverjük, és ezt is két részre osztjuk.
Az egyik máktölteléket összekeverjük az üveg málnalekvár felével, a másik részt a másik felével.
Ezt a tölteléket kenjük vastagon, a kinyújtott tésztára.
Ezután jön a középső tészta, ezt is elnyújtjuk, és ugyanígy kenjük rá a mákos tölteléket.
Végül a tetejét is kinyújtjuk, és a legfelső tésztát villával megszurkáljuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük ki, tűpróbáig.
Még melegen ráöntjük a gőz fölött megolvasztott étcsokit, amelyhez egy pici étolajat is adtunk.
Ha kihűlt, szeletelhető.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat