Mákos guba Konyhafőnök

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 760 kalória
Megosztás

1. A kifliket felkarikázzuk.
2. A vajat és a tejszínt összekeverjük, belekaparjuk a vanília magjait, belereszeljük a citrom és a narancs héját és átmelegítjük.
3. A darált mákot összekeverjük a porcukorral.
4. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk pár kanál tejet, majd lassan a melegedő tejhez öntjük, és készre főzzük.
5. Egy tepsit kivajazunk, leteszünk rá egy sor kiflit, majd mehet rá a mákos cukor, egy adag sodó, és újra kifli. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak (kiflivel zárjuk).
6. 175 fokra előmelegített sütőbe átsütjük, és ha maradt ki sodó, azzal tálaljuk.
7. Ha szeretnénk, tálalhatjuk pürésített gyümölcsökből készült öntettel is. Különösen jól mennek hozzá a nyári bogyós gyümölcsök, mint az eper, a szeder, az áfonya vagy a szamóca.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat