Majorannás marhatokány

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 483 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A marhalapockát vékony csíkokra vágom.
A szintén csíkokra összevágott szalonnát zsírjára sütöm, majd a kisült szalonnát félreteszem.
A zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, ezután felöntöm borral.
Beleteszem a felaprított paradicsomot és paprikát, majd állandó keveréssel, néhány percig főzöm.
Ezután beleteszem a húst, borssal, majoránnával, sóval meghintem, és lefedve párolom.
Időnként megkeverem, és ha elfő a leve, kevés vizet öntök hozzá.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a megsütött szalonnát, ezzel még egyszer jól átforralom, és rövid, sűrű lével tálalom.
Köretnek, kifőtt tésztát adok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat