Majonézes tésztasaláta, rántott tőkehallal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 290 kalória
Megosztás

A tésztát sós, forró vízban főzzük meg, szűrjük le és hideg vízben hűtsük le. Ehhez keverjük hozzá a salátákat, sót, borsot, majonézt, tejfölt, darabolt koktélparadicsomot és a frissen aprított snidlinget. Alaposan keverjük össze és hagyjuk pihenni. Közben hideg vízben vagy (ha időnk engedi) szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni a halat és töröljük szárazra. Sózzuk és klasszikus módon panírozzuk be, majd forró olajban süssük ki. Azért panko morzsában panírozom ,mert sokkal ro-pogósabb lesz a bundája, de sima zsemlemorzsát is lehet használni. Friss citrommal és olívával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csomag Finest tőkehal
  • l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 100 g liszt  
  • db Finest XL tojás
  • 100 g panko morzsa
  • csomag Finest aprószemű tészta
  • csomag rukkola
  • csomag baby spenót
  • 0.5 doboz majonéz
  • pohár Finest tejföl
  • csomag Tesco Finest Sunstream koktélparadicsom
  • ek snidling
  • csipet Finest bors
  • db citrom
  • egész Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat