Majonézes tésztasaláta, rántott tőkehallal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 581 kalória
Megosztás

A tésztát sós, forró vízban főzzük meg, szűrjük le és hideg vízben hűtsük le. Ehhez keverjük hozzá a salátákat, sót, borsot, majonézt, tejfölt, darabolt koktélparadicsomot és a frissen aprított snidlinget. Alaposan keverjük össze és hagyjuk pihenni. Közben hideg vízben vagy (ha időnk engedi) szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni a halat és töröljük szárazra. Sózzuk és klasszikus módon panírozzuk be, majd forró olajban süssük ki. Azért panko morzsában panírozom ,mert sokkal ro-pogósabb lesz a bundája, de sima zsemlemorzsát is lehet használni. Friss citrommal és olívával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csomag   Finest tőkehal
  • l   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 100 g   liszt
  • db   Finest XL tojás
  • 100 g   panko morzsa
  • csomag   Finest aprószemű tészta
  • csomag   rukkola
  • csomag   baby spenót
  • 0.5 doboz   majonéz  
  • pohár   Finest tejföl
  • csomag   Tesco Finest Sunstream koktélparadicsom
  • ek   snidling
  • csipet   Finest bors
  • db   citrom  
  • egész   Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat