Majonézes gomba

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 308 kalória
  • Lazika
Megosztás

Az apróra vágott hagymát, 2 evőkanál olajon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervgombát.
Ételízesítővel megszórjuk, és 10 percig pároljuk. Ha nyers gombával készítjük, akkor a párolási idő: 20 perc.
Lehűtjük és leszűrjük.
A gomba olajos levet nem öntjük ki, hanem felhasználjuk a majonéz készítésénél.
A tojássárgából és 1 dl olajból majonézt készítünk, hozzákeverve a joghurtot.
A majonézbe belekavarjuk a lehűtött, párolt gombát, majd az apróra vágott, piros, ecetes paprikát. Ha nincs, helyettesíthetjük ecetes uborkával.
Fűszerezzük curryvel, sóval.
A piros paprika nagyon hangulatossá teszi, ezt a finom előételt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat