Májjal, sárgarépával töltött csirkecomb

  • 8 személyre
  • 100 perc
  • 356 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A combokat megtisztítom, és az ujjaimmal elválasztom a bőrét a hústól oly módon, hogy oldalról bedugom az ujjaimat a bőre alá, és kis zsebet alakítok ki, ahova a tölteléket fogom tölteni. Ezután besózom a húst, és félreteszem.
A sárgarépát megtisztítom, és apró kockára vágom. A szikkadt zsemlét vízbe áztatom, a májat elkaparom.
Ha a zsemle átázott, jól kinyomom belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverem.
A masszát a combok bőre alá betöltöm, a combok nagyságától függően, tojásnyi tölteléket teszek bele.
A maradékot a tepsi közepére halmozom, és a megtöltött combokat elhelyezem körülötte. 1 dl vizet öntök alá.
Alufóliával lefedem, és 50 percig, 210 fokon sütöm, majd fólia nélkül, még 15 percig.
Krumplipürével, párolt rizzsel tálalom. Kompót, vagy befőtt illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat