Magyaros zöldbabfőzelék

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 277 kalória
  • erni
Megosztás

A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát. Felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel. Rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.


Hozzávalók
  • db húsleveskocka
  • fej vöröshagyma
  • kg zöldbab
  • dl tejföl  
  • csomag petrezselyemzöld
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat