Magyaros tepsis csülök

  • 3 személyre
  • 240 perc
  • 840 kalória
  • Andi80
Megosztás

A csülköket alaposan megtisztítjuk és kicsit lecsöpögtetjük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük.
Megforgatjuk benne a csülökdarabokat és a tepsibe fektetjük.
A megmaradt fűszeres olajat, a húsra öntjük.
Kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.
Előmelegítjük a sütőt, a húsok mellé öntünk 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve, 220 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 90 percet puhítjuk.
Ha kellőképpen puha a hús, akkor a fóliát eltávolítva, további 30 percet pirítjuk a hőfokot 200 fokra csökkentjük, nehogy a paprika megégjen.
Közben 1-2 alkalommal, meglocsolgatjuk a fűszeres szaftjával a csülköket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat