Magyaros lecsós burgonya

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 394 kalória
  • csapokata
Megosztás

Elkészítjük a lecsóalapot.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, majd fedő alatt, puhára főzzük.
Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, chips formájúra szeleteljük. Forró olajban, ropogósra sütjük.
A lecsót sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a ketchupot. A megsült burgonyát lecsöpögtetjük, majd óvatosan belekeverjük.
Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.


Hozzávalók
  • 1.5 kg burgonya  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • fej vöröshagyma
  • tk pirospaprika
  • ek ketchup  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat