Magos bucik

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 790 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A magokat kicsit összetörjük, vagy ledaráljuk.
A kenyérsütő üstjébe belemérjük a vizet és az olajat, rátesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az őrölt magkeveréket, rámorzsoljuk az élesztőt.
Beindítjuk a dagasztás programot (nálam 8-as), és hagyjuk, hogy alaposan kidolgozza a tésztát.
Amikor leáll, már nem kever, akkor vagy megvárjuk, míg plusz egy órát a gépben kel a tészta. Addig, míg teljesen le nem jár a program, vagy kikapcsoljuk a kenyérsütőt, és tálba kitéve, a tésztagombócot letakarjuk, tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk, hogy duplájára keljen, szépen megnőjön.
Én ezt tettem.
Amikor már elégedett voltam a végeredménnyel, akkor lisztezett munkafelületen átgyúrtam finoman, ujjnyi vastagra kinyújtottam, majd hat négyzetre vágtam.
A négyzeteket egyenként feltekertem, sütőlapra pakoltam, majd alaposan megpermeteztem vízzel, és megszórtam lenmaggal.
Begyújtottam a gázt, és egy húsz perces pihenő következett. Ez idő alatt, a tészta kicsit magához tért, a formázás után.
Újra kapott egy kis vízpermetet, és betettem a forró sütőbe.
Nekem van bent egy cserép, azt is megcsapkodtam vízzel, így jó kis gőzben sültek, szép aranyszínűre a bucijaim.
Miután kivettem a tepsit, még forrón újra megpermeteztem őket, és hagytam szépen kihűlni, a társaságot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat