Máglyarakás körtével

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 800 kalória
  • Nickyke
Megosztás

A kalácsot felkockázzuk.
A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, majd kissé hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt.
Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot.
A tejes kalácsot kivajazott formába tesszük.
A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk.
A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével.
A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük és a körték tetejére habcsókokat nyomunk.
180 fokos sütőbe toljuk és 10 percig sütjük.
A málnát a cherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk és a máglyarakás mellé kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat