Máglyarakás Gabi módra

  • 10 személyre
  • 60 perc
  • 1881 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Az almákat félbevágjuk, kiszedjük a magházat, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Fahéjjal megszórjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a darabos meggylekvárt, és 5 dkg margarinon megpároljuk, majd félretesszük hűlni.
Ezután a zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy magas falú tálba tesszük.
Hozzáadjuk a maradék margarint, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a sárgabarackot, majd félretesszük ezt is.
Ezután a tejet feltesszük forrni, közben a tojásokat kettévesszük, a sárgákat belekeverjük a tejbe, a fehérjét félretesszük.
Ha megforrt a tej, a zsemlére öntjük, jól át keverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy jól meg puhuljanak.
Tepsibe fele masszát belesimítjuk, és erre egyenletesen rákenjük az almás-meggyes krémet.
Erre pedig a maradék masszánkat, egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 30 percig sütjük, egyszeri fordítással.
Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a megsült tésztára simítjuk egyenletesen.
Még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, de már csak 160 fokon szárítjuk.
Mikor szép aranybarna a hab, kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, színes tortadarával megszórjuk, díszítésként.
Ezután vizes késsel, kockára szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom és laktató.
Sütés idő: 40 perc.
Hőfok: 200 °C.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat