Lúdláb torta meggyel

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1154 kalória
  • Gábor
Megosztás

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, a lisztet és az olvasztott, langyos margarint, vagy vajat.
Kizsírozott, kilisztezett, nagy tortaformába öntjük és sütőben világos sárgára sütjük.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd rákenjük (ugyancsak a formában) az alábbi csokoládékrémet:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, 2 dl erős feketekávéval föleresztjük, majd gőz fölött, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük.
Egy másik tálban, habosra keverjük a vajat.
Mikor a csokoládékrém kihűlt, apránként, óvatosan a vajhoz keverjük, vigyázva, nehogy összekapjon és csomóssá váljék.
Ezt a krémet kenjük, a formában levő megsült tésztára .
Sűrűn belenyomkodunk kimagozott kompót, vagy rumos meggy szemeket és legalább egy órán át, jégszekrényben tartjuk, hogy alaposan megkeményedjék.
Végezetül, az egészet leöntjük keserű csokoládé öntettel, amelyhez 2 evőkanál kakaót sűrűre főzünk, 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel; még melegen beledobunk egy diónyi vajat és addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad.
Ekkor öntjük a torta tetejére és ismét lehűtjük.
Tálaláskor a tortaformát lehúzzuk, a tortát pedig, kerek tálra csúsztatva adjuk asztalra.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat