Locsolótál

  • 4 személyre
  • 10 perc
  • 324 kalória
  • Patrícia
Megosztás

A hozzávalókat felszeleteljük és ízlésesen, egy fatálra rendezzük.
Akinek van kedve, készíthet saját maga kalácsot, íme a recept:

Az élesztőt, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (liszt, vaj, cukor, tojássárgája) összegyúrjuk.
Ha a tészta megkelt, akkor 3 egyenlő részre osztom, majd egyenlő nagyságú és vastagságú hurkákat sodrok. A három részt, mint a kislányok haját összefonom. Egy kb. 20 x 30 nagyságú teflon, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe téve, még kb. 10 percig hagyjuk pihenni. A tészta tetejét, tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, készre sütjük.


Hozzávalók
  • db sonka
  • db kalács
  • db újhagyma
Vegye meg a hozzávalókat