Lilakáposzta krémleves, málnaecetes gombával és spenóttal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 804 kalória
Megosztás

Indulásnak szépen öntsük a lábas aljára a cukrot és finoman karamellizáljuk. Ne kevergessük, mert akkor könnyen csomós lesz a karamell és sokkal nehezebben oldódik fel. A karamellbe mehet be a darabolt vöröshagyma és a babérlevél. Forgassuk át, fonnyasszuk meg az egészet és keverjük hozzá az apróra vágott lila káposztát. Öntsük fel némi vízzel és tejszínnel. Ne legyünk szégyenlősek! Főzzük szét bátran, mert a káposztából viszonylag nehéz igazi krémes állagú levest készíteni, de nem lehetetlen.
Ezután fűszerezzük be és turmixoljuk le alaposan, közben dobáljunk hozzá kockázott hideg vajat. Ettől még krémesebb lesz.
Ezután szeleteljük hajszál vékonyra gombát és keverjük össze a baby spenóttal és ízlés szerint málnaecettel(ez egyébként bármilyen másik ecet is lehet).
Halmozzuk a tetejére a salátát és készen is vagyunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat