Lilahagymás rakott karfiol cseréptálban

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 120 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A cserépedények, a 2 ezer éve használt agyagedények mai változatai. A sütésnek ez az ősi módszere, megőrzi az ételek eredeti ízét-zamatát, tápértékét és vitamintartalmát. Nagy előnye, hogy zsír nélkül is remek és ízletes ételkölteményeket készíthetünk bennük. Az első használat előtt, 30 percig, később már csak 15 percig áztassuk hideg vízbe a tálat, hogy sütés közben ne pattanjon el!

Amíg a cseréptál ázik, addig a rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzhetjük, félpuhára, amit aztán leszűrünk, és a már jól beáztatott cseréptálba, mindenféle zsiradék nélkül, egyszerűen csak sorba rakunk.
Időtakarékosan addig, amíg a karfiol fő, már elkészíthetjük a sajtmártást is.
A tejet melegítsük fel, a lisztet és a sajt felét hozzáadva, a fűszerekkel ízesítve, főzzük sűrűre.
Amikor kész, keverjük bele az apróra vágott lilahagymát és petrezselymet.
A mártást öntsük rá, a sorba rakott karfiolra.
Tetejére szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot, fedjük le a tálat, és mehet a sütőbe.

Laktató, mégis kíméletes fogás.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat