Libamell sütőtökpürével

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 495 kalória
Megosztás

A libamell bőrét vágjuk be sakk tábla szerűen. Ezután hintsük meg sóvak és borssal. Aprítsuk össze a rozmaringot,majd facsarjuk ki a citrom levét . A citrom levet keverjük ki olívaolajjal ,az aprított rozmaringgal és egy csipetnyi sóval és fektessük bele a libamell szeleteket. Akár egy napig is állhat a pácban a libamell. A sütőtököt vágjuk darabokra és szedjük ki a magját. Szilikonnal ellátott tepsire rakjuk ,meghintjük sóval és előmelegített sütőben 175 fokon süssük meg. Ha megsült a sütőtök,akkor távolítsuk el a héját. Alaposan törjük össze,majd kevés vajjal és tejszínnel habosítsuk ki.Finomra vágott snidlinggel és sóval,borssal ízesítsük. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen melegre és fektessük bele a libamelleket a bőrös felükkel lefelé. Süssük addig így a húst még szépen megpirul a bőre,majd fordítsuk meg és süssük meg szép pirosra a másik felét is. Közben locsolgassuk a kisült zsiradékkal. Tálaláskora a vékonyra szeletelt húst a sütőtökpürére tálaljuk. Meglocsolhatjuk még egyszer a hús zsiradékával.


Hozzávalók
  • db libamell
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • marék rozmaring
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • db sütőtök
  • marék snidling
  • dl tejszín
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat