Libamáj szeletek friss lecsóval

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 790 kalória
Megosztás

A füstölt szalonnát kockákra vágom, majd megpirítom a vágott vöröshagymával.
A zöldpaprikát csíkokra vágom és hozzákeverem a többi alapanyaghoz.
Újra átpirítom az egészet és beleteszem a paradicsomokat is.Hozzáadom a pirospaprikát és fűszerezem.
Kevés paradicsompürét is adjunk hozzá,ettől szaftos lesz.
Öntsük fel vízzel és forraljuk ki,majd fedő alatt puhára pároljuk.
A libamájat vágjuk szeletekre és forgassuk lisztbe.
Egy serpenyőt melegítsünk fel és kevés olajat öntsünk bele.
Süssük meg benne a libamájszeleteket egyenletes hőn 3-4 perc alatt.
Tálaláskor a forró lecsóra helyezzük a sült libamájszeleteket.


Hozzávalók
  • 10 dkg hagyma  
  • 30 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db zöldpaprika
  • 10 dkg bacon  
  • 50 dkg libamáj
  • kanál pirospaprika
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd fokhagyma
Vegye meg a hozzávalókat