Libagulyás

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 146 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom, és kisütöm. A húst kockára vágom.
A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát.
Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot.
Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt, picit pihentetem a levest.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat