Levendulás, grillázsos, erdei gyümölcsös joghurt torta

  • 6 személyre
  • 210 perc
  • 672 kalória
  • tavasz
Megosztás

A kekszeket zacskóba tettem és sodrófával összetörtem. Nem baj, ha nagyobb darabok maradnak benne. A vajat felolvasztottam, összekevertem a keksszel, hozzáadtam a darált diót és egy nagyobb, kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam. 180 fokos, előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütöttem. Sütőből kivéve, hűlni hagyjuk !
A joghurtokat tálba tesszük, elkeverjük benne a csipet levendula port, hozzákeverjük a gyümölcskeverék felét (még fagyottan), a felvert tejszínt, a durvára össze tört grillázst (én zacskóban, húsklopfolóval törtem össze) és a vízben felfőzött zselatint. Kihűlt, kekszes alapra terítjük, a tortaformában, tetejét a maradék gyümölccsel megszórjuk és hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat