Lencsevagdalt

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 340 kalória
  • csapokata
Megosztás

Megfőzzük a lencsét. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
Turmixgépbe tesszük őket, sózzuk, fűszerezzük.
A lencse főzővízéből, 2-3 decilitert hozzáöntünk (ha szükséges, még tegyünk hozzá), majd összeturmixoljuk.
Beletesszük a zabpelyhet, majd ismét összeturmixoljuk (enyhén folyós állagú legyen).
Kiolajozzuk az őzgerinc formát, beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük.


Hozzávalók
  • 20 dkg lencse
  • 15 dkg zabpehely
  • fej vöröshagyma  
  • tk őrölt kömény
  • tk majoranna
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat