Lencsesaláta

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 578 kalória
  • Míra
Megosztás

Áztassuk be a megmosott lencsét annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Kb. 2 óra múlva öntsük szűrőbe és csöpögtessük le.
Közben kockázzuk apróra a kétféle hagymát, és szeleteljük fel a hosszában félbevágott sárgarépát. Öblítsük le a zöldfűszereket, és tépkedjük le a leveleket.
Lábosban pirítsuk meg a kétféle hagymát 2 ek felhevített olajon. Adjuk hozzá a sárgarépát, és pirítsuk együtt pár percig. Keverjük hozzá a lencsét, majd ízesítsük a zöldfűszerekkel és őrölt borssal. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük puhára fedő alatt. Végül sózzuk meg, és keverjük hozzá a felaprított olajbogyót.
Kockázzuk apróra a meghámozott burgonyát és főzzük félpuhára sós vízben. Szűrjük le, majd miután kihűlt, pirítsuk aranyszínűre a felhevített maradék olajon. Szedjük szalvétával kibélelt tálra, hogy felitassuk róla az olajat. Végül keverjük össze a burgonyakockát (krutont) a lencsesalátával, és szórjuk meg a petrezselyemmel.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya  
  • db sárgarépa
  • szál kakukkfű
  • marék petrezselyem (aprított)
  • 20 dkg lencse (barna)
  • szál rozmaring
  • dkg fekete olajbogyó (magozott)
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)
Vegye meg a hozzávalókat