Lencseleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 613 kalória
  • Ani
Megosztás

A lencsét 1 teáskanál cukorral 1 liter vízben felteszem főni.
Teszek bele ételízesítőt, babérlevelet, krumplit, feldarabolt sárgarépát, és az egyik vöröshagymát 4 darabra vágom és bele teszem.
Ha a lencse megfőtt, akkor a másik hagymát apróra darabolom és olajon megdinsztelem. Ráteszem a zúzott fokhagymát, elkeverem és rászórok 2 evőkanál lisztet majd simára keverem. Ezután a tűzről leveszem és elkeverek benne 1 teáskanál pirospaprikát. Felöntöm 1dl hideg vízzel és jól kikeverem.
A rántást belekeverem a forrásban lévő levesbe.Kiforralom és tejföllel kínálom tálaláskor.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat