Lencseleves kukoricaliszttel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 888 kalória
  • Irén
Megosztás

A megmosott lencsét és a rizst szűrjük le. Vágjuk a zöldséget apró darabokra. Süssük a zöldséget, a lencsét és a rizst olvasztott vajban öt percig.
Adjunk hozzá forró vizet, fűszereket és sót. Fedjük le és lassú tűzön főzzük a zöldséget míg megpuhul. Időnként kavarjuk meg.
Törjük át az egészet szitán vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel a levest, és habarjuk be a kukoricalisztes tejjel, főzzük még 7 percig. Jól fűszerezzük meg.
Pirított zsemlekockákkal vagy kenyérdarabkákkal és koriander levelekkel megszórva, forrón tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csésze tej  
  • tk vaj (margarin)
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • db fahéj (kicsi)
  • fej hagyma
  • ek rizs
  • db szegfűszeg
  • tk koriander (levél petrezselyem)
  • ek kukoricaliszt
  • db babérlevél
  • csésze lencse
  • db fehérrépa (paszternák)
  • bögre forró víz
Vegye meg a hozzávalókat