Lencseleves füstölt hússal

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 1331 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A füstölt hús felteszem főni, egy kuktában.
Egy fazékban, olajból és finomlisztből, világos rántást készítek, majd félrehúzom és megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, vöröshagymát, paprikát és paradicsomot, babérlevelet, ételízesítőt, ecetet, cukrot.
Felöntöm 2 liter vízzel és fél órát főzöm.
Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.
Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez és ha szükséges, utána sózom.
A tojásból és réteslisztből, pici sóval, lágy tésztát gyúrok és belecsipkedem a levesbe.
A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe és 10 percig főzöm vele.
Tejföllel, vagy anélkül tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat