Lencsehurka

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 316 kalória
  • csapokata
Megosztás

A lencsét és a barna rizst, külön-külön feltesszük főni.
A barna rizst 2 csésze vízzel főzzük (mindig kétszeres mennyiségű vízben főzzük a barna rizst). Nem fontos fűszerezni, mert így hamarabb megfő.
A lencsét annyi vízben főzzük, hogy jól ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük.
Közben megdinszteljük kevés olajon a hagymát, majd, ha már kihűlt, a rizzsel, lencsével és a fűszerekkel együtt összegyúrjuk.
Hosszúkás formájú hengereket formázunk belőle (4 db).
Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a hurkákat, a tetejüket meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd 180 fokon, kb. 15-20 percig sütjük.
Köretnek, tepsiben sült burgonyát készíthetünk.
A burgonyát chips, vagy hasáb alakúra szeleteljük, sózzuk. Sütőben, 220 fokon, aranybarnára sütjük.
Fontos, hogy a rizs barna rizs legyen. Nyáktartalmánál fogva, jobban összetartja az ételt, és egészségesebb is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat