Lencsefőzelék

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 441 kalória
  • petra
Megosztás

A füstölt húst és a lencsét jól átmossuk és beáztatjuk pár órára a főzés előtt. A füstölt húst főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Teszünk bele babérlevelet, 1 egész vöröshagymát, apróra vágott fokhagymát. Mikor már kezd puhulni a hús, hozzáöntjük a lencsét és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, mert a lencse nagyon sok vizet vesz föl. összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tejet és a mustárt (vagy rántást készítünk és csomomentesre keverjük a tejjel, a tejföllel és a mustárra), hozzáadjuk a lencséhez és a húshoz. Kevés ecettel, sóval, borssal ízesítjük. Lassan készre forraljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat