Lencsefőzelék rántással

  • 6 személyre
  • 80 perc
  • 462 kalória
  • Tündi
Megosztás

A lencsét beáztatjuk. Áztatás után átmossuk, majd egy fazékban, kellő vízmennyiséggel feltesszük főni.
Teszünk bele pár darab babérlevelet, és nyomunk bele vagy 2, vagy 3 gerezd fokhagymát.
Miután a lencse puhára főtt, elkészítjük rá a rántást.

Rántás: 1-2 fakanálnyi zsírt felolvasztunk, majd kevés lisztet adunk hozzá, és ezt felrottyantjuk.
Ezután hozzáteszünk egy kis pirospaprikát (csemege), ezt elkeverjük, majd adunk hozzá egy kis vizet (kb. 2 dl-t).
Ezek után, hozzáteszünk 1 kis pohár tejfölt, elkeverjük, és beleöntjük a lencsefőzelékbe.
Felrottyantjuk, és már kész is a lencsefőzelék.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat