Lencsefőzelék mama módra

  • 5 személyre
  • 50 perc
  • 21660 kalória
Megosztás

A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe.
Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára, közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le.
Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le, és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!)
Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika), majd adjuk hozzá.
Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni, és kellően besűrűsödik.
Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat