Lencsefőzelék mama módra

  • 5 személyre
  • 50 perc
  • 21660 kalória
Megosztás

A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe.
Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára, közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le.
Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le, és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!)
Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika), majd adjuk hozzá.
Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni, és kellően besűrűsödik.
Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet.


Hozzávalók
  • 25 kg lencse
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db babérlevél
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kevés paprika
  • dl tej  
  • kanál tejföl  
  • csepp ecet
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat