Lencsefőzelék borssal

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 812 kalória
  • Nickyke
Megosztás

A lencsét főzés előtt átválogatjuk, kétszer-háromszor átmossuk, végül beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább két-három órára.
Főzés előtt még egyszer leöblítjük és odatesszük főni, annyi vízben ami ellepi.

Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. A vöröshagymával rántást készítünk, pici pirospaprikával színezzük. Ha megfőtt a lencse, akkor a tejfölt simára keverjük a rántással, majd felengedjük kevés vízzel, ezután az egészet belekeverjük a megfőtt lencsébe. Átforraljuk, ecettel és borssal ízesítjük /ízlés szerint, ami még kell bele/. (Ne legyen olyan sűrű, hogy a kanál megálljon benne, mert míg kihűl, addig is fog sűrűsödni. Közben néha meg lehet keverni, hogy ne képződjön vastag „bőr” a tetején.)


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma
  • pohár tejföl  
  • ek liszt  
  • 2-3 db babérlevél
  • 50 dkg lencse
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
Vegye meg a hozzávalókat