Lencsefőzelék 3

  • 3 személyre
  • 30 perc
  • 245 kalória
  • csapokata
Megosztás

A lencsét feltesszük, kb. 1,5 liter hideg vízben főni.
A főzővízbe beletesszük az őrölt babérlevelet, a sót, a zöldségleves kockát.
20 perc alatt, puhára főzzük.
Az olajból, a lisztből világos rántást készítünk, belereszeljük a vöröshagymát, fokhagymát.
Meghintjük pirospaprikával, hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, majd rászűrjük a lencsére.
A mustárt egy kis pohárban, hideg vízzel, simára keverjük, majd beletesszük a lencsébe.
Összekeverjük, és azonnal tálalhatjuk is.


Hozzávalók
  • 20 dkg lencse
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • ek finomliszt  
  • db zöldségleves kocka
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kk babérlevél
  • kk pirospaprika
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat