Lencsefőzelék 2

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1676 kalória
Megosztás

Az előző este átválogatott és beáztatott lencsét, a 1,5 liter csontlével, vagy annak hiányában vízzel, feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk és lassú tűzön, puhára főzzük. Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, amelybe betesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, borssal. Hozzátesszük a tejfölt, majd föleresztjük egy kevés alaplével (amit a lencséből merünk ki). Simára keverjük, majd hozzáadjuk a puhára főtt lencséhez. Ízesítjük ecettel, mustárral, majd felforraljuk. Pörkölttel, fasírttal tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat