Lencse leves

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 1073 kalória
  • Esztók13
Megosztás

A lencsét főzés előtt, kb.120 percre beáztatjuk.
A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb. 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott sárga- és fehérrépát és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük és kb. 40 perc alatt megfőzzük. Mustárral ízesítjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a finomra vágott petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd tálaljuk.
A mustár teszi ezt a levest pikánssá, ha nem rajongunk érte, akkor természetesen kihagyhatjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat