Lencse leves oldalassal

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 594 kalória
  • hethyzoltan@freemail.hu
Megosztás

A főzőshez előkész. beáztatott lencsét füstölt húsos lében feltesszük főni. Kevés olajon finomra vágott hagymát pirítunk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük és a levesbe tesszük. Megsózzuk, kevés babérlevéllel fűszerezzük
Cukorral lepirított barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Tejfölt adunk hozzá, ecettel mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórjuk.


Hozzávalók
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek liszt  
  • kk cukor
  • dl tejföl  
  • gerezd fokhagyma  
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek ecet
  • mk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kk paprika
  • db babérlevél
  • 20 dkg lencse
  • 30 dkg hús (füstölt oldalas)
Vegye meg a hozzávalókat