Lencse krémleves

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 501 kalória
  • Farnadi
Megosztás

1,5 liter sós vízben, kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét.
A lisztből és vajból apróra vágott hagymával és pirospaprikával rántást készítünk.
A levesbe öntjük és jól összeforraljuk, majd botmixerrel, óvatosan pépesítjük az egészet.
Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti.
Közben, olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat.
A tojássárgáját a tejszínbe keverjük és óvatosan a levesbe öntjük.
Tányérokba szedjük a krémlevest és a zsemlekockákkal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat