Legény lakoma

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1267 kalória
  • Kukker
Megosztás

Teszek fel vizet forrni, 1 ek. étolajjal. A kockázott bacon szalonnát, 3 ek. étolajon, pirosra pirítom.
(Ha sok zsírja sül ki a szalonnának, le lehet belőle önteni. Attól függ, mennyire szeretnénk sósan enni, a kész ételt).
A megsült szalonnához hozzáöntöm a jól felrázott főzőtejszínt, majd összeforralom.
Ezután a medvesajtot is belekeverem, és ismét összeforralom.
Az így elkészült mártásomat ízesíthetem még melegen, zúzott fokhagymával és/vagy apróra vágott petrezselyemzölddel.
Közben a víz felforr, és a tésztát is kifőzöm. (A vízbe azért nem teszek sót, mert a mártás elég sós, a szalonnától.)
Összekeverem a mártással, majd tepsibe rakom. Megszórom sajttal, és megsütöm.
Azért szeretem leginkább ezt az ételt, mert gyorsan elkészíthető és laktató.
Nálunk a család egyik kedvence!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat