Lecsós sertéstarja

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 668 kalória
  • Gábor
Megosztás

A szalonnát kis kockára vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután leszűrjük és a fele zsiradékban átsütjük a kiklopfolt, sózott hússzeleteket. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki. A szalonnából és a zsír másik feléből lecsót készítünk:
A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, majd rátesszük a felkarikázott (kockázott) paprikát, sózzuk, majd pár perc párolás után, beletesszük a felvágott paradicsomot is. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Egy kicsi vizet rakhatunk alá, hogy több szaftja legyen.
Az elkészült lecsót ráöntjük a húsokra és összeforraljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat