Lecsós sertésragu pirított szalonnával

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 355 kalória
  • Andi80
Megosztás

A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.
A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk, és zsírjára pirítjuk.
Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján, a hagymát üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá.
Meghintjük sóval, borssal, és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát, és jól összekeverjük.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A sózás alkalmával, érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat