Lecsós csirkepaprikásom

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 412 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk.
A felhevített tyúkzsíron, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva, fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve, hagyjuk azt elfőni.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.


Hozzávalók
  • kg csirkemellfilé
  • fej vöröshagyma
  • ek zsír
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek paprikakrém
  • tk pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat