Lecsós csirkemell

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 372 kalória
  • vimizo
Megosztás

A csirkemellet felszeletelem, picit megsózom, megborsozom, majd állni hagyom. Kevés olajon megsütöm, mindkét felét, 4-5 perc alatt.
A lecsó hozzávalóit, külön-külön tálakba felaprítom.
A serpenyőbe (én wokot használok) megmelegítem az olajat, ha szalonnával csinálom, azt zsírjára sütöm, majd a töpörtyűt kiszedem egy tálba.
A megmaradt zsiradékon a hagymát megdöglesztem, ebbe beleteszem a paprikát, paradicsomot. Ha megpuhult és szükséges, utána fűszerezem és beleteszem a húst, pörcöt és együtt még rotyogtatom, kb. 1/4 órát.


Hozzávalók
  • tk áttört fokhagyma
  • kg paprika
  • 10 dkg bacon  
  • fej hagyma
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db csirkemellfilé
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál pirospaprika
  • 50 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
Vegye meg a hozzávalókat